Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Săptămâna Senatorilor USR 3 -9 iunie 2019

Proiect USR - a fuma nu e o algere ci o consecință a dependenței! 
 
De cele mai multe ori a fuma nu e o algere ci o consecință a dependenței. Nicotina e puternic adictivă. În fapt și după ce un fumător renunță la fumat continuă să fie dependent iar riscul de a se reapuca e foarte mare. În România copiii fumează într-un procent mult mai mare comparativ cu alte țări europene. Suntem pe locul 4 pe segmentul de 13 ani și pe locul 7 la segmentul de 15 ani. 
VEZI ARTICOL
 
Alexandrescu Vlad
 
Proiect USR - democratizăm universitățile
 
Împreună cu colega deputată Cristina Iurisniti Deputat USR am inițiat un proiect de lege prin care vrem:
1) limitarea mandatelor rectorilor la maxim două, nu mai mult de 8 ani de zile.
2) studenții să dobândească o pondere de 25% în alegerea rectorului
3) decanii să fie aleși prin votul tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare și al studenților dintr-o facultate, în aceeași proporție de 75%, respectiv 25%, în loc de a fi numiți direct de către rectori ca în prezent.
VEZI ARTICOL
 
Remus Mihai Gotiu
 
ROMSILVA AMENDATĂ. LISTĂ NEAGRĂ a firmelor care distrug pădurile
 
ROMSILVA AMENDATĂ. LISTĂ NEAGRĂ a firmelor care distrug pădurile și interdicție să mai facă exploatări forestiere. Cazul Padiș și Defileul Mureșului
RNP Romsilva a fost amendată în urma demersurilor pe care le-am făcut, pentru neîndeplinirea obligațiilor legale privitoare la exploatările de păduri din Situl Natura 2000 Defileul Mureșului (în județul Hunedoara), se arată într-un răspuns oficial primit, ieri (luni, 3 iunie), de la Ministerul Mediului.
 
VEZI ARTICOL
 
 
VIDEO: A început lupta, în Parlament, pentru înlocuirea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului
 
Am dat citire, în Senat, petiției Comunității Declic ”Îl susțin pe Eckstein-Kovacs Peter, Avocat al Poporului”, care a strâns, în doar câteva zile, peste 8.000 de semnături. Asta în condițiile în care, mandatul lui Ciorbea a expirat, dar Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) și Marcel Ciolacu (PSD), președinții Senatului, respectiv Camerei Deputaților, refuză să răspundă solicitării depuse de USR de începere a procedurilor de numire a unui nou Avocat al Poporului.
 
VEZI ARTICOL
 
 
Silvia Dinică
Legea Pleșoianu pe ordinea de zi a Plenului Senatului.


A fost votată în plenul Senatului legea propusă de deputatul Pleșoianu, lege care va pune toate ONG-urile, indiferent de domeniul de activitate, la dispoziția statului român, fiind oricând în pericol de a li se suspenda activitatea sau a fi dizolvate din motive cu totul subiective.Ca să înțelegem mai bine prevederile acestui proiect de lege, în afara aspectelor deja semnalate legate de așa-zisele expuneri de motive, intrând pe fondul modificărilor articolului 56 din ordonanța de guvern 26/2000 care se dorește a fi schimbat, semnalele de alarmă sunt:
 
VEZI ARTICOL
VEZI VIDEO
 
"Fenomenul Brăila – o nouă formă de excluziune din educație"
 
Aflăm dintr-un comunicat al Ministerului Educației că pentru Evaluarea Națională din acest an înscrierea se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii și nu mai este nevoie ca părinții elevilor din seria curentă să vină la școală pentru a-și înscrie copiii.
Este o inițiativă care teoretic ajută pentru diminuarea Fenomenului Brăila, practicat în școlile din România. Ce înseamnă fenomenul Brăila?
 
VEZI ARTICOL
 
 
Ramona Nicoleta Dinu
Turismul din România se dezvoltă!!
 
Turismul din România se dezvoltă mai rapid decât reușește statul să-și dezvolte strategiile. Drept dovadă, antreprenorii din domeniu ar mai avea nevoie de aproximativ 100.000 de angajați.  Această resursă umană necesară nu are de unde să fie luată pentru că ea nu mai există.
VEZI ARTICOL
 
Radu Mihail
 
Strategia PSD-istă pentru viitorul României, la coșul de gunoi
 
Proiectul lui Liviu Dragnea prin care voia să dicteze strategia Guvernelor pentru următorii 22 de ani a fost declarat neconstituțional.
Concret, Dragnea voia să-și impună ”viziunea” asupra parcursului țării noastre prin obligarea Guvernelor viitoare să preia măsurile economice și sociale propuse de el prin așa-numita Strategie „România 2040”.
 
VEZI ARTICOL
 
Românii din Diaspora au un cuvând de spus în reforma legilor electorale
 
Românii din Diaspora au un cuvânt de spus în modul în care au fost gestionate alegerile. Românii din Diaspora pot contribui la îmbunătățirea modului de derulare a alegerilor.
Inițiem o amplă consultare cu românii din străinătate, victimele directe ale batjocorii de la votul din 26 mai. Urmărim să găsim direct de la oamenii afectați soluțiile cele mai bune care se pot adăuga celor pe care deja le-am propus pentru ca o asemenea situație să nu se mai repete. Lansăm dezbaterea "Diaspora preia inițiativa: STOP cozi la vot!"
 
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
Comisia pentru comunitățile de români din afara țării
 
Comisia pentru comunitățile de români din afara țării a votat astăzi un raport de respingere pentru inițiativa legislativa care dorea să ofere cetățenilor din Diaspora dreptul de a se legitimia cu pașaportul simplu electronic sau pașaportul simplu temporar.
Votul meu și al altor doi colegi de comisie nu a fost suficient pentru un raport de admitere – alți patru membri din comisia pe care o conduc au votat împotrivă. 
VEZI ARTICOL
 
Dan Lungu
 
Pensiile speciale ne costă anual aproape 2 miliarde de euro
 
Este nedrept ca românii să suporte anual taxe pentru a întreține niște categorii profesionale protejate de PSD, mai ales în contextul în care peste 7 milioane de români sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială.
 
VEZI ARTICOL
 



Go to top