Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

„Medicamentele generice, o soluție pentru creșterea accesului pacienților la tratamente”, dezbatere organizată de Comisia pentru sănătate, împreună cu Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)

Comisia pentru sănătate din Senatul României și Asociația Producătorilor de Medicamente generice din România (APMGR) au avut marți, 21 septembrie a.c., o întâlnire cu colegii din domeniul industriei farmaceutice, reprezentanții Președinției, Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Consiliului Concurenței, ocazie cu care s-au discutat o serie de aspecte presante, privitoare la accesul pacienților din România la medicamentele generice.
„Este bine cunoscut faptul că utilizarea medicamentelor generice are ca efect scăderea presiunilor financiare de la nivelul bugetului de sănătate, în condiții de eficacitate și tolerabilitate asemănătoare cu a medicamentelor originale”, a afirmat președintele Comisiei pentru sănătate, prof univ. dr. Adrian Streinu Cercel.
În timpul discuțiilor, au fost evidențiate o serie de aspecte concrete care ar putea facilita creșterea utilizării unor astfel de medicamente generice, cum ar fi reducerea taxei clawback.
Urmează ca o serie de propuneri concrete să fie analizate punct cu punct.



Go to top