Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Primirea de către domnul senator Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului Românie, a E.S. doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în Romania

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, domnul Titus Corlățean, a primit-o astăzi, 11 februarie a.c., pe E.S. doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în Romania.
Domnul senator Titus Corlățean a adresat felicitări autorităților estoniene cu ocazia aniversării a 100 de ani de la recunoașterea internațională a independenței Republicii Estonia, respectiv a Centenarului relațiilor diplomatice româno-estoniene, stabilite la 26 februarie 1921. În același timp, România și Estonia aniversează în acest an 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, la 13 septembrie 1991.
În acest context, părțile au exprimat deschiderea pentru marcarea momentului aniversar, prin acțiuni importante, de referință, care vizează inclusiv realizarea unor schimburi în plan parlamentar, începând cu comisiile pentru politică externă din cele două Parlamente naționale, în vederea menținerii și aprofundării nivelului excelent al relațiilor politice de colaborare dintre România și Estonia, în toate domeniile.
De asemenea, în cadrul convorbirilor a fost menționată similitudinea intereselor celor două țări cu privire la dosare importante în cadrul U.E., cât și al NATO.
Senatorul Titus Corlățean a evidențiat, cu acest prilej, reconstituirea iminentă a Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Estonia din Parlamentul României. A menționat o serie de domenii de interes reciproc, inclusiv deschiderea țării noastre de a aprofunda cooperarea cu Estonia în domeniul digitalizării.
Președintele Corlățean a arătat faptul că România a sprijinit și sprijină constant parcursul pro - european al Republicii Moldova, în contextul apropierii și afinității pe care România o are cu această țară, temă de rezonanță și pentru Estonia.
Cu prilejul vizitei, oficialul român a adresat ambasadorului estonian urări de succes în îndeplinirea mandatului său, asigurându-l de întregul sprijin și disponibilitatea spre dialog a Comisiei pentru politică externă a Senatului României.
 
 



Go to top