Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a ambasadorului Republicii Kazahstan, E. S. dl. Nurbakh Rustemov

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, l-a primit joi, 22 iulie a.c., pe ambasadorul Republicii Kazahstan, E. S. dl. Nurbakh Rustemov.
În cadrul întrevederii, președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a evidențiat faptul că Republica Kazahstan este un partener cheie al României în Asia Centrală, fapt subliniat și de dezvoltarea unui dialog dinamic și fructuos atât la nivel bilateral, cât și multilateral.
De asemenea,  demnitarul român a arătat că este necesar să se continue eforturile pentru diversificarea comerțului bilateral și a legăturilor economice, inclusiv prin identificarea unor modalități de reducere a efectelor pandemiei în domenii precum:  întreprinderi mici și mijlocii, transport, agricultură, apă și mediu, comunicații, infrastructură digitală, educație, cultură și turism.
În acest sens, dezvoltarea relațiilor bilaterale trebuie susținută de arii concrete și consistente de interes printr-o atenție deosebită acordată diplomației parlamentare și a dialogului politic.



Go to top