Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a ambasadorului Republicii Chile la București, E.S. Jorge Tagle Canelo

Președinta Senatului României, Anca Dana Dragu, l-a primit, în data de 25 martie a.c., pe E.S. Jorge Tagle Canelo, ambasadorul Republicii Chile în România, într-o vizită de prezentare.

În cadrul dialogului, președinta Senatului a arătat aprecierea pentru relațiile bilaterale foarte bune, care au la bază un secol de interacțiune, o moștenire latină comună și mentalități similare.

În acest context, a exprimat deschiderea părții române pentru dezvoltarea potențialului de apropiere dintre cele două țări și intensificarea dialogului la nivel parlamentar prin organizarea de discuții în format online și offline, atunci când situația pandemică va permite.

Totodată, demnitarul român a dorit să puncteze necesitatea sporirii și a diversificării relațiilor comerciale, în funcție de oportunitățile oferite de piețele din România și Chile.

În contextul pandemic actual, președinta Senatului a menționat provocările cu care se confruntă coaliția aflată la guvernare referitor la necesitatea de a păstra un echilibru între adoptarea de măsuri menite să asigure sănătatea și siguranța cetățenilor, pe de o parte, și, respectiv, elaborarea de politici care să urmărească menținerea unei economii funcționale, pe de altă parte.

Alte teme abordate în cadrul întrevederii au vizat: schimbul de opinii și idei cu privire la revizuirea constituțională din Chile, necesitatea combaterii știrilor false, procesul de vaccinare împotriva COVID-19, violența domestică, egalitatea de șanse între femei și bărbați, precum și creșterea nivelului de reprezentare a femeilor în sfera politică.



Go to top