Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, cu o delegație a grupului SERVIER, condusă de Olivier Laureau, președintele și CEO al Grupului global și al SERVIER International Foundation for Research

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, Vasile Dîncu, a primit joi, 12 octombrie a.c., o delegație a grupului  SERVIER, condusă de Olivier Laureau, președinte și CEO al Grupului global și al SERVIER International Foundation for Research și de Anne-Claire Julienne, director Governmental Affairs, SERVIER Europa.
Discuțiile au vizat modificările propuse de Comisia Europeană în zona pachetului de legislație farmaceutică și Hotărârea Senatului României nr. 93/2023 referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor - Reformarea legislației în domeniul farmaceutic și măsuri de combatere a rezistenței la antimicrobiene - COM (2023) 190 final.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene a subliniat că documentul Senatului României susține recâștigarea poziției de lider al Europei în domeniul cercetării și dezvoltării, precum și independența și reziliența Europei în ceea ce privește asistența medicală. De asemenea a susținut ideea simplificării cadrului legislativ în domeniul farmaceutic, astfel încât să fie adaptat la schimbările științifice și  tehnologice și care vor contribui la reducerea impactului medicamentelor asupra mediului.
În încheiere, senatorul Vasile Dîncu a transmis necesitatea ca prin măsurile legislative europene să putem asigura un sistem funcțional, adaptat exigențelor viitorului și rezistent la potențiale situații de criză în special în zona legislației generale în domeniul farmaceutic.



Go to top