Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei de sănătate, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel cu președintele pentru relații externe ARPIM, Ioana Bianchi

Președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a avut marți, 20 aprilie a.c., o primă ședință cu reprezentantul Asociației Românilor a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Ioana Bianchi, director pentru relații externe.
Reuniunea reprezintă debutul unei serii de întrevederi menite să articuleze o strategie de modificare a legislației medicale, în sensul optimizării procesului de implementare adecvată a unui plan național de diagnostic precoce a cancerului. De asemenea, discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea semnificativă a calității îngrijirii medicale și, mai ales, pe susținerea implementării Strategiei farmaceutice europene într-un cadru adecvat țării noastre.
Demersul acțiunii parlamentare se va centra, conform declarațiilor prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, pe revizuirea legislației privind medicamentele orfane (cele pentru boli rare) și cele de uz pediatric, considerate nevoi medicale neacoperite, precum și îndepărtarea factorilor care afectează accesul real la medicația adecvată.
În plus, sprijinirea evoluțiilor terapeutice și tehnologice a devenit obiectiv strategic pentru activitatea parlamentară a Comisiei pentru sănătate din Senat, în aceeași măsură cu dezvoltarea resurselor umane în domeniul competențelor în cancerologie.


Go to top