Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea delegației Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României cu membrii Comisiei pentru armonizarea cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Națională a Republicii Turcia

Delegația Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, condusă de senatorul Angel Tîlvăr, a efectuat o vizită oficială în Turcia, în perioada 18-21 octombrie 2021, la invitația Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia. 
Din delegația română au făcut parte senatorul Robert Cazanciuc, senatorul Vlad Pufu și senatorul Andrei Hangan alături de ambasadorul României în Republica Turcia, E.S. Ștefan Tinca.
Vizita delegației senatorilor români a debutat cu întâlnirea oficială cu membrii Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din parlamentul turc, condusă de Mehmet Kasım Gülpinar, președintele acesteia.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce țin de consolidarea dialogului parlamentar la nivelul celor două comisii precum și parcursul european al Turciei, Conferința privind Viitorul Europei dar și fenomenul migraționist si impactul acestuia asupra societății turce, dar si al zonei învecinate.
O altă temă de interes abordată în cadrul întrevederii a fost aprofundarea relațiilor bilaterale economice și comerciale, prin creșterea investițiilor în domenii precum turism, agricultură, transporturi, Turcia reprezentând cel mai important partener comercial al României din afara Uniunii Europene.
În cadrul întrevederii, oficialii turci și-au exprimat aprecierea pentru sprijinul pe care România l-a manifestat în procesul aderării Turciei la UE. 
La rândul său, senatorul Angel Tîlvăr a evidențiat rolul important al Turciei pentru Europa și NATO și i-a încurajat pe oficialii turci să continue eforturilor pentru accelerarea reformelor interne, în vederea consolidării relației cu Uniunea Europeană și a valorificării depline a potențialului parteneriatului UE-Turcia, în beneficiul cetățenilor turci dar și a cetățenilor Uniunii Europene.
 



Go to top