Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Viorel Badea, desemnat raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), privind evaluarea periodică a obligațiilor și angajamentelor statului San Marino

Marți, 20 aprilie a.c., cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ale cărei lucrări se desfășoară în format hibrid (Strasbourg, 19-22 aprilie 2021), senatorul Viorel Badea, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a fost desemnat, din partea Grupului Partidului Popularilor Europeni-Creștin-Democrați, raportor al Comisiei de monitorizare pentru evaluarea periodică a obligațiilor și angajamentelor asumate de San Marino la aderarea la Consiliul Europei.
Senatorul Badea va face echipă, în procedura de evaluare periodică a statului San Marino, cu parlamentarul german Andrej Hunko, reprezentant al Grupului Stângii Unite Europene.
Informații suplimentare:
Evaluarea periodică a angajamentelor statelor membre ale Consiliului Europei este o procedură recent introdusă de Comisia de monitorizare a APCE și vizează țările membre ale Organizației de la Strasbourg care nu fac obiectul procedurii propriu-zise de monitorizare sau nu sunt angrenate în dialog de postmonitorizare.



Go to top