Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Dezbatere în cadrul Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senat, cu privire la Programul de susținere a biotehnologiei în reproducție, pentru taurinele din România

Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, condusă de senatorul George Scarlat, președintele comisiei, a organizat, marți, 21 februarie a.c.,  o dezbatere cu privire la Propunerea legislativă pentru aprobarea Programului de susținere a biotehnologiei în reproducție, pentru taurinele din România, dezbatere la care au participat principalii actori vizați de actul normativ aflat în discuție.
La dezbatere au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", precum și reprezentanți ai societăților de ameliorare care conduc registre genealogice pentru animale de reproducție de rasă pură din România, respectiv: Asociația Crescătorilor de Vaci “Holstein RO”, Asociația Crescătorilor de Taurine din România, Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească tip Simmental, Asociația Aberdeen Angus România, Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România și Genetica din Transilvania Cooperativa Agricolă.
Președintele comisiei, George Scarlat, a reafirmat importanța susținerii programelor de biotehnologie în reproducție pentru toate animalele de fermă din România, întrucât, dacă avem animale performante din punct de vedere genetic, atunci avem și produse agroalimentare de calitate.
Din discuțiile cu participanții a reieșit faptul că România trebuie să investească în ferme pentru animalele de reproducție, astfel încât să țină pasul cu cercetarea și dezvoltarea domeniului la nivel european.
 
 
 



Go to top