Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Regatului Maroc în România, E.S. Hassan Abouyoub

Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit, marți, 2 august a.c., pe ambasadorul Regatului Maroc în România, E.S. Hassan Abouyoub, în cadrul unei vizite de curtoazie.
În cadrul dialogului au fost abordate teme care privesc consolidarea şi impulsionarea relaţiilor dintre România şi Regatul Maroc la nivelul diplomației parlamentare, intensificarea cooperării economice, precum și a colaborării româno-marocane în plan social, cultural, educațional, al justiției și mai ales în domeniul agriculturii.
Demnitarul român a exprimat apreciere cu privire la întâlnirea productivă dintre miniștrii de externe ai celor două țări, în marja Conferinței internaționale de la Marrakech. Totodată, a punctat faptul că poziția geografică a României și Regatului Maroc, precum și experiența și cunoașterea profundă a celor două regiuni, ne oferă oportunitatea de a face schimb de experiență și de a diversifica cooperarea bilaterală.
Președintele interimar al Senatului României a subliniat importanța cooperării în vederea promovării egalității de gen și a drepturilor femeilor în privința continuării dezvoltării instituțiilor și societăților noastre. De asemenea, a evidențiat importanța creșterii numărului de femei implicate în elaborarea legilor în parlamentele naționale, pentru a asigura practici legislative mai corecte și un proces democratic autentic.
Cele două părți și-au exprimat satisfacția asupra nivelului și consistenței relațiilor parlamentare, în contextul împlinirii a 60 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Maroc și și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea și consolidarea acestora prin realizarea unor evenimente instituționale menite să marcheze acest moment important pentru relațiile româno-marocane.



Go to top