Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întrevederea Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Republicii Franceze

   Marți, 25 septembrie 2018, doamna senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, a avut o întrevedere cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Republicii Franceze, condusă de președintele acestuia, Bernard Fournier, alături de senatorii Patrice Joly şi Olivier Cadic. Din delegația Comisiei pentru afaceri europene au mai făcut parte doamna senator Ecaterina Andronescu și domnul senator Gabi Ionașcu.
   În cadrul discuțiilor, doamna senator Gabriela Crețu a abordat situația Politicii Agricole Comune în contextul noului Cadru Financiar Multianual European, insistând asupra sprijinului Franței în menținerea aceluiași statut, atât în ceea ce privește importanța, cât și ca dimensiune bugetară.
   De asemenea, domnia sa a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, precum și efortul de găsire a unor soluții comune în ceea ce privește viitorul Europei post Brexit. “Franța și România au un trecut al relațiilor comune foarte bogat. Ceea ce ne rămâne este să construim și viitorul comun. Nu doar al relațiilor bilaterale. Ele vor continua cu siguranță. Mă refer la viitorul comun european. Uniunea are nevoie de o refondare! La acest proces trebuie să contribuim împreună.” – a subliniat doamna senator Gabriela Crețu.
   Doamna senator Ecaterina Andronescu a amintit strânsele relații culturale și educaționale bilaterale, fructificate prin multiplele parteneriate între Universitățile celor două țări și a salutat Parteneriatul Strategic al României cu Franța.
   La rândul său, domnul senator Gabi Ionașcu, în calitate de fost primar, a evocat importanța relațiilor franco-române rezultate din înfrățirile între comunități administrativ-teritoriale, prin care experiența administrativă românească s-a profesionalizat foarte mult.



Go to top