Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, cu prim-ministrul Muntenegrului, dl Duško Marković - miercuri, 3 aprilie 2019

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut miercuri, 3 aprilie 2019, o întrevedere cu dl Duško Marković, prim-ministrul Muntenegrului, aflat într-o vizită oficială în România.
Președintele Senatului a reiterat sprijinul pe care România este pregătită să-l acorde Muntenegrului în parcursul său european, inclusiv prin aprofundarea cooperării parlamentare, în special la nivelul comisiilor de politică externă și de afaceri europene.  În agenda bilaterală de diplomație parlamentară, a fost evocată și întrevederea cu dl Ivan Brajović, președintele Parlamentului Muntenegru, cu ocazia vizitei acestuia în România în decembrie 2018.
Salutând poziția de lider a Muntenegrului în procesul de aderare la Uniunea Europeană și progresele înregistrate în ultima perioadă, dl Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că România, în calitate de stat direct interesat de stabilitatea în Balcani, urmărește pe durata exercitării președinției Consiliului UE avansarea procesului de extindere în parametrii agreați, în acord cu meritele proprii.
În privința colaborării în cadrul NATO, președintele Senatului a subliniat că Balcanii de Vest rămân o regiune de relevanță strategică pentru Alianță, România fiind un promotor al unei abordări pro-active și un suporter al „politicii ușilor deschise”, apreciind rolul pozitiv și constructiv jucat de Muntenegru în promovarea cooperării regionale și a relațiilor de bună vecinătate.
 
 



Go to top