Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ana-Maria Cătăuță, cu ambasadorul Republicii Moldova la București, E.S. Victor Chirilă

Președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ana-Maria Cătăuță, a avut joi, 13 octombrie a.c., o întrevedere cu E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București.
Discuțiile s-au axat pe consolidarea dimensiunii culturale, cu accent pe dosarele multinaționale ale României și Republicii Moldova la UNESCO, precum dosarul „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, care este, în acest moment, în evaluarea experților UNESCO. Au fost vizate acțiuni comune de promovare a elementelor incluse în Lista Reprezentativă UNESCO și identificare a altor elemente de patrimoniu ce ar putea fi înscrise în Lista Patrimoniului Mondial.
Țara noastră și Republica Moldova au incluse în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii trei dosare comune: ,,Colindatul în ceată bărbătească” (2013), ,,Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţei” (2016) și „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” (2017).


Go to top