Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan

Președinta Senatului României, doamna Anca Dana Dragu, l-a primit joi, 27 mai a.c., pe E.S. domnul Zafar Iqbal, ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, în vizită de prezentare.
Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a celor mai importante aspecte ale agendei dialogului bilateral, cu accent asupra necesității consolidării relațiilor dintre România și Pakistan într-o arie largă de domenii, de la economie și schimburi comerciale, la educație, cultură și legături interumane.
Cei doi oficiali au exprimat aprecierea pentru dinamica relațiilor tradiționale româno-pakistaneze și au manifestat deschiderea de a conlucra pentru rezultate bune și în viitor, subliniind atât importanța impulsionării contactelor și a schimburilor în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie, cât și a organizării de consultări în format videoconferință pe probleme de interes reciproc.
În cadrul întrevederii, președinta Senatului a menționat necesitatea valorificării potențialului cooperării economice, încurajând organizarea de forumuri de afaceri și stabilirea de contacte și schimburi de delegații de oameni de afaceri din ambele state, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României, precum și organizarea de evenimente online de natură exploratorie de către reprezentanți ai companiilor din cele două țări.



Go to top