Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Dezbaterea - „Educaţia Incotro?”

În data de 28 noiembrie 2019, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României a organizat o dezbatere cu tema „Educaţia Incotro?”.
La eveniment au participat reprezentanţi ai  Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Federaţiei Naţionale  a Asociaţiilor de Părinţi, Consiliului Naţional al Elevilor şi Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.
Întâlnirea de astăzi este un prim pas pe care îl face Comisia dintr-o serie de viitoare dezbateri pentru a implica toate instituțiile interesate în acest proiect. Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei.
„Prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă.  Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului,  va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”, a concluzionat  preşedintele comisiei, senatorul Liviu-Marian Pop.
 
 



Go to top