Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnirea președintei Senatului, Anca Dana Dragu, cu ambasadoarea Canadei, ES doamna Annick Goulet

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a avut astăzi o întâlnire cu ambasadoarea Canadei în România, ES doamna Annick Goulet.
Cu acest prilej, președinta Senatului a evocat nivelul foarte bun al relației bilaterale, confirmat atât prin dialogul diplomatic susținut, cât și prin viziunea comună asupra multor teme de interes.
În cadrul întrevederii, Anca Dana Dragu a discutat cu ambasadoarea Canadei și despre bunele practici din această țară referitoare la sistemul educațional, dar și despre investițiile Canadei în anul 2021 în sistemul de educație și în măsuri pentru combaterea violenței de gen. Ambasadoarea Canadei a prezentat modelul educațional Quebec, care a devenit în scurt timp un sistem eficient prin care creșele sunt accesibile, oferind astfel posibilitatea ambilor părinți să fie activi pe piața muncii.
Educația primară și accesul părinților la facilitățile de îngrijire a copiilor reprezintă modalități prin care putem oferi tuturor șanse egale, acces egal la oportunități încă de la cele mai fragede vârste, prin care creștem gradul de participare al femeilor pe piața muncii și ajutăm la dezvoltarea economică a țării”, a afirmat Anca Dana Dragu.



Go to top