Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Misiunea de monitorizare în Georgia a senatorului Titus Corlățean, în calitate de raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), 8-10 decembrie 2021

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, întreprinde în perioada 8-10 decembrie a.c., o misiune de monitorizare în Georgia, în calitate de raportor privind îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor asumate de autoritățile georgiene în momentul aderării la Consiliul Europei.
În calitatea sa de raportor, senatorul Titus Corlățean va avea alături de parlamentarul francez, Claude Kern, coraportor, o serie de întrevederi la nivel înalt cu autoritățile de la Tbilisi - prim-ministrul Georgiei, președintele Parlamentului, ministrul de externe, ministrul de interne, procurorul general, avocatul poporului, membrii Delegației georgiene la APCE, reprezentanți ai grupurilor politice din Legislativul georgian, șefi de misiuni diplomatice acreditate la Tbilisi și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.
Raportul de etapă privind monitorizarea îndeplinirii obligațiilor și angajamentelor de către Georgia, împreună cu rezoluția aferentă, urmează a fi prezentate, spre examinare și vot final plenului Adunării, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 25-29 aprilie 2022).



Go to top