Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Toți senatorii USR au votat în favoarea modificărilor aduse legilor electorale care menite să îmbunătățească procesul la vot pentru românii din Diaspora

Senatorii USR au votat proiectul rezultat în urma dezbaterilor din comisia specială de reformă electorală, menit să faciliteze accesului la vot al Diasporei.

“USR a cerut în repetate rânduri îmbunătățirea condițiilor de votare pentru românii din Diaspora iar dezastrul de la ultimele două alegeri au demonstrat dincolo de orice tăgadă nevoia unei schimbări. inițiativa legislativă, așa cum a ieșit ele din Comisia specială, este imperfectă dar necesară. Fiecare dintre părevederi nu rezolvă, fiecare în parte, toate problemele accesului la vot în Diasporei. Votul prin corespondență și votul anticipat, extinderea timpului de vot pana la ora 23:59, duminică, suplimentarea personalului în secțiile de votare din Diaspora și creșterea resurselor din birourile de secții, automatizarea listelor suplimentare vor crea condițiile pentru ca un număr mai mare de români să se poată organiza și participa la un vot care privește viitorul țării lor”, spune Senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail.
Propunerea legislativă a trecut cu 69 de voturi, Senatul fiind prima camera sesizată. Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.
 



Go to top