Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Andrei Hangan, membru al Delegației Parlamentului României la APCEMN, la reuniunea online a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Senatorul Andrei Hangan, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat miercuri, 17 martie a.c., la cea de-a 56-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, ale cărei lucrări s-au desfășurat în format online.
La reuniune au mai participat delegațiile parlamentelor din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina, precum și secretarul general adjunct al Secretariatului Internațional Permanent al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), Sergey Goncharenko.
În deschiderea lucrărilor, vicepreședintele comisiei, Petar Kanev, șeful delegației Bulgariei, și secretarul general al APCEMN, Asaf Hajiyev, au subliniat importanța continuării activității comisiei în contextul provocărilor generate de actuala criză pandemică.
Comisia a adoptat proiectele de raport și recomandare privind Rolul parlamentelor în combaterea traficului de persoane – aspecte economice. La propunerea delegației române, comisia a inclus în proiectul de recomandare amendamente care subliniază angajamentul APCEMN de a promova măsuri de eradicare a tuturor formelor de sclavie modernă, precum și o abordare centrată pe drepturile victimelor traficului de ființe umane, cărora trebuie să li se asigure, de o manieră coordonată, accesul la justiție, compensații, consiliere și sprijin pentru  reintegrare. Cele două documente urmează a fi prezentate, spre adoptare, Adunării Generale a APCEMN din iunie a.c.
La încheierea lucrărilor, participanții au stabilit că tema viitorului raport al comisiei va fi Cooperarea în domeniul industriei farmaceutice în regiunea Mării Negre.



Go to top