Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Nicu Fălcoi, ales vice-lider al grupului "Alianța liberalilor și democraților" din cadrul Adunarii Parlamentare NATO

Senatorul USR Nicu Fălcoi îndeplinește, de săptămâna trecută, funcția de vice-lider al grupului "Alianța liberalilor și democraților" din cadrul Adunarii Parlamentare NATO. Biroul grupului este format din francezul Philippe Folliot, în calitate de lider de grup, senatorul Nicu Fălcoi și senatoarea Jane Cordy din Canada, în calitate de vicelideri.

Adunarea Parlamentară NATO are un rol important în discutarea și analizarea problemelor de apărare şi securitate, un mecanism pentru a schimba opinii și a înţelege punctele de vedere ale tuturor părților interesate. La reuniunile Adunarii Parlamentare NATO sunt prezenţi oficiali NATO care prezintă argumentele si mecanismele acțiunilor Alianţei. Prin activităţile sale, Adunarea Parlamentară NATO contribuie asigurarea transparenţei politicilor NATO prin dezbateri și rapoarte, contribuind la înţelegerea de către opinia publică a politicilor Alianţei.

Senatorul USR Nicu Fălcoi: ”Atât la nivelul comisiilor din cadrul Adunării parlamentare NATO cât și în cadrul Delegației parlamentare a României voi sustine temele care definesc agenda USR în domeniul securității internaționale. Rolul vital al NATO pentru securitatea europeană trebuie să se concretizeze având la bază principiul solidarității transatlantice. În acest sens, abordarea  solidară și echilibrată a amenințărilor din flancul estic ( ”one flank, one threat, one presence”-principiu susținut de mine în ultimii trei ani) a devenit o prioritate pentru NATO și România. La fel de importantă pentru noi rămâne consolidarea prezenței militare NATO și a SUA în România și în regiunea Mării Negre, un obiectiv în care țara noastră a investit constant (buget, capabilități și facilități militare de pe teritoriul național) în contextul prezentei agresive a Federației Ruse în regiune. Nu în ultimul rând, activitatea Adunării parlamentare a NATO trebuie să fie definitorie pentru promovarea profilului strategic al României în NATO. Ca parlamentar USR voi milita constant pentru o contribuție românească semnificativă la programele și angajamentele  Alianței pe măsura potențialului României și răspunzând provocărilor și amenințărilor din mediul strategic.”
 
Adunarea Parlamentară NATO are 266 de membri, deputați/senatori din parlamentele celor 29 de ţări membre ale Alianței şi 12 delegaţii asociate (fără drept de vot) din state partenere precum Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Elveţia, Finlanda, Georgia, Macedonia, R. Moldova, Serbia, Suedia, Ucraina. La reuniuni participă si parlamentari din ţări cu statut de observator (Japonia şi Kazakstan), reprezentanţi ai Parlamentului European, ai Adunării Parlamentare a OSCE şi ai Adunării Uniunii Europei Occidentale, ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei si ai delegaţiilor mediteraneene asociate (Algeria, Israel, Iordania, Mauritania şi Maroc).
 



Go to top