Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Inițiativa senatorului USR Cristian Ghica privind expertizarea școlilor a devenit lege

Legea pentru completarea ordonanţei 20/1994 privind măsuri de reducere a riscului seismic al construcţiilor existente, inițiativa legislativă a senatorului USR Cristian Ghica a fost promulgată azi de Președintele Klaus Johannis. Actul normativ prevede ca şcolile construite înainte de 1978 să fie expertizate şi încadrate în clasa de risc seismic, până în 2021. În caz contrar, vor fi date amenzi între 1.000 şi 10.000 lei pentru conducătorii de instituţii de învăţământ care împiedică expertizarea şi consolidarea clădirilor pe care le administrează.
Cristian Ghica, senator USR: ”O lege pentru siguranța copiilor este un câștig imens pentru România. Siguranța copiilor nu este o chestiune de dispută politică, este o prioritate pentru toată societatea. Prin noua lege, primăriile vor fi obligate să dispună începerea expertizării tehnice a construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ ridicate înainte de 1978. Expertizele vor fi realizate de experți tehnici atestați și trebuie să fie finalizate până la data de 1 iunie 2024. Evident, după expertizare, primăriile vor lua măsurile necesare acolo unde este cazul, adică vor consolida acele imobile care au nevoie de astfel de lucrări”.
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pe data de 11 Septembrie.
 



Go to top