Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, Florin-Vasile Cîțu, a E.S. Issam Tawfiq Masalha, ambasadorul Palestinei la București

Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, l-a primit joi, 9 iunie a.c., pe E.S. Issam Tawfiq Masalha, ambasadorul Palestinei la București.
În cadrul primirii, a fost abordat  stadiul actual al relațiilor bilaterale româno –palestiniene, precum și modalitățile de dezvoltare în domeniile de interes comun.
Cu acest prilej, președintele Senatului a salutat participarea reprezentanților Ambasadei Palestinei în România la evenimentul organizat de Senat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și a subliniat importanța acestui tip de activitate pentru creșterea nivelului de cunoaștere reciprocă în plan cultural.
Discuțiile au vizat, totodată, perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, context în care președintele Senatului a reiterat poziția României în sprijinul implementării soluției celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate, în baza dreptului internațional, arătând importanța unor măsuri de sporire a încrederii care să faciliteze crearea condițiilor necesare pentru reluarea dialogului direct între părți.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea relațiilor bilaterale și au discutat despre consolidarea  cooperării la nivelul celor două foruri legislative.



Go to top