Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Anca Dana Dragu, președinta Senatului, a E.S. doamna Adelheid Folie, ambasadoarea Republicii Austria în România

Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a primit-o joi, 18 noiembrie a.c., pe E.S. doamna Adelheid Folie, ambasadorul Republicii Austria în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
Cu această ocazie, preşedinta Senatului i-a adresat doamnei ambasadoare felicitări pentru numirea ca șef al misiunii diplomatice austriece la Bucureşti și i-a urat succes în exercitarea mandatului.
În cadrul dialogului, doamna Anca Dana Dragu a evidenţiat importanţa diplomaţiei parlamentare, care poate aduce beneficii importante relației noastre bilaterale, arătând disponibilitatea pentru un dialog mai activ între parlamentele celor două ţări, având în vedere și evoluțiile actuale la nivel european și internațional.
Anca Dana Dragu a remarcat că relațiile româno-austriece sunt bazate pe o cooperare economică solidă și reciproc avantajoasă, transmiţând aprecierea pentru investiţiile austriece în România. Totodată, domnia sa a evidenţiat că un element important al acestor relații este reprezentat de numeroasa comunitate românească din Austria, care este foarte bine integrată și contribuie activ la societatea austriacă. În acest context, preşedinta Senatului s-a arătat interesată de statutul juridic, respectiv condiţiile de muncă din Austria ale cetăţenilor români care lucrează în domeniul îngrijirii de  persoane şi cel forestier.
Preşedinta Senatului a adresat mulţumiri pentru asistența şi sprijinul pe care Austria l-a acordat României, pentru a face față situației foarte dificile create de cel de-al patrulea val de COVID-19 în România.



Go to top