Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Proiectele naționale din domeniul energetic, pentru perioada 2019-2050, prezentate de senatorii Daniel-Cătălin Zamfir și Gheorghe Marin la Conferința Energie și Dezvotare

Președintele Comisiei economice, industrii și servicii, senatorul Daniel-Cătălin Zamfir, împreună cu președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, senatorul Gheorghe Marin au  prezentat, în cadrul Conferinței Energie și dezvoltare, organizată de Adunarea Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA) și grupul britanic Wilton Park, proiectele naționale din domeniul energetic, pentru perioada 2019-2030, cu proiecție până în 2050.
Conferința Energie și Dezvoltare, precum și reuniunile asociate acesteia (Forumul Legislatorilor, Forumul tineretului și asocierea public-privat în inovație și investiții în energii alternative) s-au desfășurat la Abu Dhabi, în perioada 7-12 ianuarie 2020.
În intervențiile susținute, senatorii Daniel-Cătălin Zamfir și Gheorghe Marin au expus stadiul actual și perspectivele investițiilor în domeniul energiilor regenerabile, ca parte a strategiei naționale pentru îndeplinirea Obiectivelor Dezvoltării Durabile și ale reducerii emisiilor de carbon în procesele industriale și în consumul casnic.
În acelaşi timp, pe parcursul ambelor reuniuni, cei doi senatori au avut numeroase întâlniri bilaterale cu parlamentari, membri ai executivului şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din cele peste 140 de delegaţii prezente în capitala Emiratele Arabe Unite.



Go to top