Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Seminarul privind Articolul 5.3 al Convenției-cadru a OMS privind controlul tutunului și noile produse din tutun (Kiev, 28-29 noiembrie 2018)

Dl senator Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate publică, și dl senator Emanuel-Gabriel Botnariu, membru al comisiei, au participat la Seminarul privind Articolul 5.3 al Convenției-cadru a OMS privind controlul tutunului și noile produse din tutun (Kiev, 28-29 noiembrie).

Evenimentul, organizat de Biroul regional pentru Europa al OMS, a avut ca obiectiv consolidarea capacității de reglementare a statelor în ceea ce privește produsele noi din tutun, în contextul în care, la 15 ani de la adoptarea convenției OMS, guvernele care încearcă să protejeze populația de efectele dăunătoare ale tutunului se confruntă cu provocări majore din partea industriei tutunului.

În cadrul seminarului, participanților le-au fost prezentate date și informații la zi despre impactul produselor de tutun asupra sănătății și strategiile de marketing folosite de industria tutunului în regiune. S-a discutat despre lacunele actuale în materie de reglementare, despre instrumentele de reglementare existente și despre direcțiile prioritare de cooperare sub-regională pentru consolidarea capacității în domeniu. 
 


Go to top