Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia românilor de pretutindeni 13 februarie 2018

Marți, 13 februarie 2018, în cadrul ședinței Comisiei românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, au avut loc dezbateri având ca teme ”Strategia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru comunităţile româneşti din Serbia” și ”Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România” în vederea clarificării unor condiții și oportunitatea modificării acestora în privința burselor și taxelor școlare acordate tinerilor de etnie română din Serbia.
Cu acest prilej au fost invitați să participe din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, domnul Ovidiu Cristian Iane, secretar de stat, doamna Raluca Stoica, consilier și domnul Costin Ciobanu, consilier, iar din partea Ministerului Educației Naționale, domnul Ioan Ştefan Groza, secretar de stat și doamna Luminiţa Matei, director general relaţii internaţionale.
În urma acestor audieri, membrii Comisiei românilor de pretutindeni au decis organizarea unei întâlniri având ca temă ”Comunitățile de români din Serbia” în Parlamentul României, la care să fie invitați membrii comunității românești din Serbia, reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Educației Naționale și ai Ministerului Afacerilor Externe.


Go to top