Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Comisiei pentru Politică Externă a Senatului și a Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane

Marți, 15 mai 2018, Comisia pentru politică externă a Senatului, condusă de domnul senator Cristian-Sorin Dumitrescu, preşedintele Comisiei și Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților, condusă de domnul deputat Gabriel-Horia Nasra, vicepreședintele Comisiei, au avut o întrevedere cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane, condusă de domnul deputat Víctor Manuel Giorgana Jiménez, președintele Comisiei de Relații Externe și șef al delegației, în cadrul vizitei pe care delegația mexicană a întreprins-o la București.
În cadrul dialogului s-a amintit politica consecventă a României în cadrul Uniunii Europene și sprijinul constant în relațiile UE cu Statele Unite Mexicane. Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a salutat finalizarea procesului de negociere a modernizării Acordului Global UE-Mexic, care va impulsiona relațiile dintre cele două state.
Acesta a subliniat necesitatea de a crește schimburile comerciale dintre cele două țări și de a face din comerțul internațional un pod de legătură între cele două state, atât de apropiate cultural prin latinitatea lor comună.
Partea română a transmis mulțumiri Guvernului mexican pentru sprijinul acordat atât candidaturii României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, precum și candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent la Consiliul de securitate al ONU, la alegerile din 2019.
În cadrul discuțiilor s-a subliniat interesul comun pentru intensificarea dialogului, cu accent pe cooperarea parlamentară, o componentă importantă în acest demers.
La această întrevedere au mai participat: domnul senator Radu-Mihai Mihail, membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, domnul senator Adrian-Nicolae Diaconu, membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului și al Grupului parlamentar de prietenie România-Mexic, doamna deputat Mirela Furtună, secretarul Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna deputat Andreea Cosma, membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților și domnul deputat Dumitru Gherman, membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților. Din delegația Statelor Unite Mexicane au făcut parte și doamna deputat Rubí Cardoso, Secretar al Comisiei pentru Tineret și E.S. domnul José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane la București.
 

Go to top