Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a E.S. domnul Stefan Tomašević, ambasadorul Republicii Serbia în România

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, l-a primit în data de 1 aprilie a.c., pe E.S. domnul Stefan Tomašević, ambasadorul Republicii Serbia în România, într-o vizită de prezentare.
În cadrul dialogului, cei doi oficiali și-au exprimat interesul pentru reluarea contactelor bilaterale la nivel parlamentar, instrumentele diplomației parlamentare fiind importante pentru crearea de noi oportunități întru consolidarea ansamblului relațiilor româno-sârbe.
Anca Dragu a adresat aprecieri pentru progresele făcute de către Republicii Serbia la Uniunea Europeană și a transmis sprijinul consecvent al României pentru îndeplinirea acestui deziderat.
Anca Dragu: ” Apreciez eforturile pe care Serbia le-a făcut pentru drumul său european și l-am asigurat pe E.S. domnul ambasador Stefan Tomašević că România sprijină țara sa în procesul de aderare la UE.
În cadrul convorbirilor a fost subliniat interesul crescând pentru extinderea și diversificarea cooperării sectoriale în domenii precum transport, energie și turism, aceste domenii putând oferii numeroase oportunități de creștere economică pentru ambele state.
Alte teme abordate în cadrul întrevederii au vizat procesul de vaccinare împotriva COVID-19, violența domestică, egalitatea de șanse între femei și bărbați, precum și creșterea nivelului de reprezentare a femeilor în sfera politică.



Go to top