Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul Titus Corlățean, a ambasadorului Republicii Tunisia la București, Sami Nagga

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatului României, senatorul Titus Corlățean, l-a primit miercuri, 14 februarie a.c., pe ambasadorul Republicii Tunisia la București, Sami Nagga, într-o vizită de prezentare.
Cu acest prilej, demnitarul român a apreciat dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale româno-tunisiene, bazată pe o lungă colaborare în plan politic și pe apartenența la familia francofonă, amintind în context faptul că în luna decembrie a anului trecut s-au aniversat 60 de ani de relații diplomatice bilaterale între România și Republica Tunisia.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a principalelor teme aflate pe agenda relațiilor bilaterale româno-tunisiene și cele de cooperare pe plan internațional, cum ar fi situația de Securitate din Bazinul Mării Negre, zona lărgită a Orientului Mijlociu.
Totodată, senatorul Titus Corlățean a subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și pentru avansarea agendei bilaterale, prin cooperarea Comisiilor de politică externă și a grupurilor parlamentare de prietenie din cadrul celor două legislative.
Președintele Comisiei pentru politică externă a urat ambasadorului Republicii Tunisia la București mult succes în exercitarea mandatului său, asigurându-l de sprijinul său pentru întărirea colaborării bilaterale.



Go to top