Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean, a E.S. Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean a primit-o, marți, 22 februarie a.c., pe Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, la cererea sa.
 
În cadrul dialogului au fost abordate teme ce privesc stadiul actual și perspectivele relației bilaterale româno-chineze, dar și subiecte de actualitate în plan multilateral.
Cei doi oficiali au evidențiat istoricul pozitiv al relației de cooperare între România și Republica Populară Chineză atât în format bilateral, cât și multilateral, cu luarea in considerare a angajamentelor in domeniu ale Romaniei in cadrul UE.
Senatorul Titus Corlățean și ambasadorul Republicii Populare Chineze au evidențiat importanța orientării spre o cooperare pragmatică reciproc avantajoasă pentru cele două țări.
În cadrul discuțiilor, senatorul Titus Corlățean a reiterat poziția constantă a României în chestiunea Taiwanului, bazată pe principiul ”O singură Chină”. In context, comentând evoluțiile de securitate din vecinatate, senatorul Titus Corlățean a subliniat importanța prevalenței logicii cooperării și renunțarea la abordările conflictuale, care generează riscuri serioase pentru principiile fundamentale și normele de drept international. 
În cadrul primirii, au fost abordate și temele relevante pentru agenda de cooperare UE-China, din perspectiva domeniilor de convergență, dar și a celor unde există puncte de divergență.
 



Go to top