Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Lucian Romașcanu, președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, cu E.S. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România

Senatorul Lucian Romașcanu, președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, a avut o întrevedere, miercuri, 15 mai 2019, cu E.S. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.
Ambasadorul Armeniei a apreciat bunele relații existente între cele două state atât la nivel guvernamental, cât și parlamentar, subliniind că România a fost printre primele țări care au recunoscut independența Armeniei și prima care a stabilit relații diplomatice cu Erevanul. Totodată, a subliniat că Parlamentul României se numără printre primele foruri legislative care au ratificat Acordul de parteneriat cuprinzător și consolidat între Armenia și UE (care se aplică provizoriu de la 1 iunie 2018 și va intra în vigoare complet după ratificarea de către toate statele membre) și a remarcat sprijinul constant manifestat de România în raport cu eforturile de mediere ale Grupului de la Minsk pentru soluționarea conflictului din Nagorno-Karabah.
De asemenea, cei doi demnitari au evidențiat importanța dinamizării dialogului bilateral parlamentar, având în vedere că, în urma alegerilor parlamentare anticipate, în luna ianuarie 2019 și-a început activitatea noul parlament al Armeniei.  
Senatorul Lucian Romașcanu, președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, a exprimat întreaga disponibilitate a delegației române de a continua dialogul și consultările bilaterale cu delegația armeană în pregătirea apropiatei Sesiuni anuale a AP OSCE (Luxemburg, 4 - 8 iulie2019), în abordarea unor teme de interes comun precum soluționarea conflictelor prelungite. În acest context, senatorul Romașcanu a precizat că România susține rezolvarea pașnică a conflictului din Nagorno-Karabah, cu respectarea deplină a principiilor și normelor de drept internațional, și consideră Grupul de la Minsk ca fiind singurul format capabil să faciliteze o rezolvare durabilă și onestă a conflictului. 

Go to top