Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

„Asigurarea juridică”, dezbatere la nivel internațional organizată de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României a organizat, pe 13 septembrie, dezbaterea „Asigurarea juridică”, eveniment care a avut la bază întâlnirea dintre președintele Comisiei, senatorul Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, senatorul Daniel Fenechiu, senatorul Robert Cazanciuc și o delegație a Baroului Federal German, condusă de președintele Ulrich Wessels.
La întrevedere au fost invitați parlamentari din comisiile de buget-finanțe, economică, apărare, reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară, Uniunii Naționale a Barourilor din România, Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și reprezentanți ai unor societăți reprezentative de asigurări. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute premisele asigurării judiciare, cadrul legislativ, perspectivele de promovare și s-a analizat modul de implementare a acestui produs de asigurare în alte state.
Analizând cu interes acest sistem existent în alte țări europene, precum Germania, Austria, Belgia, Franța, Italia, Spania, s-a menționat că este nevoie de consolidarea colaborării dintre părțile interesate în vederea stabilirii unor măsuri menite să asigure implementarea în plan legislativ a acestui tip de asigurare.
Președintele Comisiei juridice, senatorul Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, a subliniat că “un astfel de produs reprezintă o necesitate, iar implementarea lui cred că reprezentă dreptul la un proces echitabil.”
În cadrul acestei dezbateri, participanții și-au exprimat deschiderea către dialog, au intervenit și au contribuit la găsirea unor soluții favorabile pentru a pune bazele unui cadru legislativ funcțional și eficient.
La sfârșitul dezbaterilor, senatorul Daniel Fenechiu și-a exprimat speranța pentru elaborarea și unui text legislativ, „care să ajungă în Parlament într-un termen cât mai scurt, să fie o inițiativă legislativă care să servească încrederii cetățeanului “.



Go to top