Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Audierea, de către Comisia pentru politică externă și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a ministrului afacerilor externe, Bogdan Lucian Aurescu, și a ministrului apărării naționale, Ionel Nicolae Ciucă, referitor la situația din Orientul Mijlociu

Miercuri, 15 ianuarie a.c., Comisia pentru politică externă și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, au organizat, într-o ședință comună, solicitată și aprobată de Biroul permanent, audierea ministrului afacerilor externe Bogdan Lucian Aurescu și a ministrului apărării naționale, Ionel Nicolae Ciucă, referitor la situația din Orientul Mijlociu.
La finalul audierilor pe care le-a prezidat, senatorul Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă, a declarat:
„Am avut o discuție bună cu domnii miniștri Bogdan Lucian Aurescu și Ionel Nicolae Ciucă în cadrul căreia au fost trecute în revistă evenimentele și evoluțiile recente petrecute în Orientul Mijlociu și în legătură cu această zonă. Pentru opinia publică interesată, conform expertizei avizate a celor doi membri ai Cabinetului Orban, nu există riscuri imediate de securitate pentru țara noastră. Cei doi miniștri au prezentat evaluările instituțiilor pe care le conduc. Evoluțiile din această regiune ne preocupă. Ele au potențialul să afecteze nu doar securitatea regională, ci și securitatea europeană, prin contagiune - transferul implicit al instabilității către statele aflate în vecinătatea imediată sau chiar în proximitatea Uniunii Europene. De aceea noi considerăm că România și UE în ansamblul său, au datoria să sprijine măsurile de de-escaladare, prin promovarea exercițiului dialogului și a soluțiilor diplomatice. Audierea a fost un bun prilej pentru o informare și un schimb de opinii cu privire la posibila creștere a prezenței și a profilului NATO în regiune, în vederea combaterii terorismului.”

Go to top