Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, domnul Florin-Vasile Cîțu, a ambasadorului Republicii Moldova la București, E.S. domnul Victor Chirilă, în vizită de curtoazie

Președintele Senatului, domnul Florin-Vasile Cîțu l-a primit astăzi, 19 ianuarie a.c., pe E.S. domnul Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București, în vizită de curtoazie.
Înaltul demnitar român a adresat felicitări E.S. domnul Victor Chirilă pentru preluarea mandatului de Ambasador al Republicii Moldova în România și i-a urat succes în misiunea sa.
Domnul Florin-Vasile Cîțu l-a asigurat pe ambasadorul Victor Chirilă de întreaga deschidere a Senatului României pentru un dialog de substanță și o cooperare aprofundată pe linie parlamentară cu Republica Moldova la toate nivelurile. Totodată, președintele Senatului a subliniat că există o legătură solidă între cele două foruri legislative, având un rol semnificativ în arhitectura relațiilor politico-diplomatice între București și Chișinău.
În cadrul întrevederii, președintele Senatului a mai arătat că există o relație specială bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, precum și pe Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, subliniind că atâta timp cât Republica Moldova va rămâne ferm ancorată pe drumul său către UE va avea întreg sprijinul României, condiție obligatorie în realizarea reformelor necesare pentru asigurarea bunăstării cetățenilor, modernizării și consolidării stabilității interne.
Totodată, în cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au discutat despre domeniile în care relațiile bilaterale deschid și dezvoltă perspectiva conectării ireversibile a Republicii Moldova la spațiul european prin România.
În încheiere, președintele Senatului a declarat că angajamentul clar și consecvent în ceea ce privește Republica Moldova se bucură de sprijin transpartinic la București.
 
 



Go to top