Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, ales reprezentant la GRECO din partea unei comisii APCE

În cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului  Europei (APCE), eveniment care se desfășoară la Strasbourg, în perioada 24-28 ianuarie 2022, senatorul Titus Corlățean a fost ales reprezentant al Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE la Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO).
GRECO este un organism prestigios al Consiliului Europei, înființat în 1999, care urmărește monitorizarea respectării de către statele membre a standardelor Organizației de la Strasbourg în materia prevenirii și combaterii corupției. Această instituție a Consiliului Europei oferă totodată consiliere statelor membre în identificarea deficiențelor în politicile naționale anticorupție, susține reformele legislative, instituționale și practice necesare în acest domeniu și constituie o platformă pentru diseminarea bunelor practici existente în statele membre cu privire la prevenirea și detectarea corupției.
Mandatul senatorului Corlățean de reprezentant al Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului la GRECO urmează a fi exercitat pe parcursul acestui an.
 
 
 
 



Go to top