Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Cea de-a 12-a sesiune a Comitetului interguvernamental de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial UNESCO (Jeju, 4-9 decembrie 2017)

Dl senator Cornel-Cristian Resmeriță a participat la cea de-a 12-a sesiune a Comitetului interguvernamental de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial UNESCO (Jeju, 4-9 decembrie).
 
Comitetul a examinat rapoartele periodice a 11 state părți la Convenția UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, a analizat rolul comunităților în protejarea patrimoniului cultural imaterial aflat în situații de urgență, a evaluat cadrul global de cooperare pentru implementarea convenției, cu accent pe revizuirea sistemelor de raportare periodică și pe  rolul ONG-urilor și al altor parteneri ai UNESCO, a stabilit prioritățile de alocare a resurselor din Fondul Patrimoniului Cultural Imaterial.
 
În cadrul aceleiași sesiuni, Comitetul a aprobat includerea pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial a Practicilor culturale asociate zilei de 1 Martie (dosar multinațional Bulgaria-Republica Macedonia-Republica Moldova-România).
 


Go to top