Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului României a ambasadorului Republicii Armenia în România

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 5 decembrie a.c., pe E.S. dl Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate principalele teme ale agendei bilaterale, președintele Senatului exprimând speranța pentru aprofundarea, de către noul guvern instalat la Erevan după „Revoluția de catifea” din 2018, a relațiilor cu Uniunea Europeană. Dl Teodor Meleșcanu a reafirmat întreaga disponibilitate a României de a oferi asistență, inclusiv în cadrul cooperării interparlamentare, prin proiecte derulate de specialiști români pentru consolidarea instituțiilor democratice cu rol determinant în menținerea  parcursului european al Armeniei.
Înaltul demnitar român a evidențiat că legăturile dintre cele două țări se bucură de avantajul prezenței istorice în România a unei comunități active de etnici armeni, ceea ce oferă premizele identificării de noi oportunități pentru dinamizarea cooperării economice, ținând cont și de beneficiile aplicării provizorii, începând cu 1 iunie 2018, a Acordul de parteneriat cuprinzător și consolidat UE-Armenia.



Go to top