Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului, cu E.S. Tamar Beruchashvili, ambasadorul Georgiei în România

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului, Vasile Dîncu, a primit-o, vineri, 27 octombrie a.c., pe E.S. Tamar Beruchashvili, ambasadorul Georgiei în România.
Cei doi oficiali au discutat despre relațiile României cu Georgia în contextul parcursului de integrare euro-atlantică și a raportului de evaluare ce urmează a fi adoptat de Comisia Europeană.
Vasile Dîncu a reiterat faptul că România este un susținător al deschiderii oficiale a negocierilor între cele trei state din Parteneriatul Estic și Comisia Europeană, arătând eforturile constante și reformele structurale adoptate de Republica Moldova, Georgia și Ucraina.
Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României a subliniat, de asemenea, că România are experiența acestui proces și poate ajuta Georgia cu expertiză tehnică în drumul către aderarea la Uniunea Europeană. În acest sens, Vasile Dîncu a menționat că în marja evenimentelor internaționale la care participă în această perioadă, cum este Adunarea Parlamentară a NATO, are întrevederi numeroase cu reprezentanții Georgiei cărora le-a transmis sprijinul țării noastre pentru demersul european al Georgiei.
Vasile Dîncu a arătat că este necesară o susținere reciprocă a statelor din Balcanii de Vest și cele din Parteneriatul Estic. Acest lucru a fost conștientizat de țările candidate și au apărut din ce în ce mai multe declarații de susținere reciprocă.
În încheiere, cei doi oficiali au trecut în revistă calendarul acțiunilor comune ce urmează a fi desfășurate la nivelul Parlamentului României.
 
 



Go to top