Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Dezbatere: ,, Strategia Națională pentru Sportul din Româniaʼʼ

Comisia pentru tineret și sport a organizat marți, 29 martie a.c., dezbaterea lansată  public de Ministerul Sportului cu tema: ,,Strategia Națională pentru Sportul din Româniaʼʼ, eveniment la care au participat reprezentanți ai mai multor organizații sportive: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Federația Română de Rugby, Sindicatul Național Sport și Tineret.
Ȋn cadrul dezbaterii, președintele comisiei, senatorul Constantin-Bogdan Matei a susținut importanța colaborării între instituțiile statului pentru sprijinirea sportului:
,,Ne dorim o conlucrare eficientă între Ministerul Sportului și Parlamentul României pentru o implementare  rapidă a Strategiei în cadrul legislativ. Parlamentul României reprezintă  cadrul propice pentru un dialog constructiv cu toate structurile sportive din România, și nu numai.
Componenta cea mai importantă dintr-o Strategie Națională o reprezintă resursa umană. Trebuie să avem în România profesori de educație fizică, ce știu să se joace cu copiii, știu să transmită informația, știu să-i îndrume pe drumul corect în viață, iar la facultate, știu să le arate frumusețea meseriei.
Doresc să le mulțumesc colegilor senatori, membri ai Comisiei pentru tineret și sport, invitaților prezenți la dezbatere și să-i asigur că Senatul României este și va rămâne instituția fundamentală, deschisă dialogului și implementării de legi în materie de sport, pentru o populație sănătoasă și pentru o Românie clasată pe podiumul competițiilor internaționaleʼʼ
 
 



Go to top