Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintei a.i. a Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, 30 noiembrie 2022

Președinta a.i. a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a avut o întrevedere, miercuri, 30 noiembrie 2022, cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.
Înaltul demnitar român a salutat eforturile ample și eficiente ale autorităților de la Chișinău în condițiile unor provocări masive precum criza energetică, dificultățile economice și sociale inerente, gestionarea numărului mare de refugiați, precum și de ordin securitar.
Ambele părți au remarcat cu satisfacție că s-a reușit identificarea unor soluții viabile la probleme deosebit de complexe, cu implicații ample pentru cetățenii Republicii Moldova (alimentarea cu energie electrică etc.). În acest context, este vitală întărirea rezilienței energetice care devine un obiectiv prioritar, alături de cel al integrării europene.
Partea română a asigurat de tot sprijinul în eforturile Republicii Moldova de a atrage atenția țărilor europene asupra problemelor cu care se confruntă în contextul desfășurării războiului din Ucraina.
Președinta a.i. al Senatului României a întărit faptul că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este deosebit de utilă și trebuie să fie pe deplin valorificată atât pe dimensiunea de dezvoltare, cât și pe cea politică.



Go to top