Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

3 Februarie 2013

           Cu ocazia Zilei Internaţionale a copilului cu cancer - 15 Februarie, Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României în parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L, asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave, va organiza  miercuri, 13 februarie, la Palatul Parlamentului, Foaierul Sălii de plen a Senatului, etaj P1, începând cu ora 10, o expoziţie cu desene ale copiilor aflaţi sub tratament oncologic în Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. Al. Trestioreanu" şi Spitalul Clinic pentru Copii M.S.Curie. Desenele au fost realizate de copii în cadrul atelierelor de terapie prin artă sub îndrumarea terapeuţilor şi voluntarilor Asociaţiei P.A.V.E.L.
            În anul 2013, Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor de Părinţi cu Copii bolnavi de Cancer (ICCCPO) derulează la nivel global o Campanie de informare şi sensibilizare care se va concentra pe descoperirea incipientă a cancerului la copii. Motto-ul campaniei este „Diagnosticarea precoce ... face diferenţa”. 
            În România, campania îşi propune să atragă atenţia asupra celor 5000 de copii şi adolescenţi bolnavi de cancer şi a problemelor cu care se confruntă; să informeze publicul asupra primelor simptome ale cancerului la copil, atrăgând atenţia asupra importanţei diagnosticării precoce; să organizeze evenimente, cu strângere de fonduri, pentru organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer pentru a-şi finanţa programele la nivel local; să promoveze proiecte şi activităţi desfăşurate de organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer.
            Reprezentanţa ICCCPO în România este Asociaţia P.A.V.E.L., singura membră din ţară a ICCCPO din 1998. Asociaţia P.A.V.E.L. a organizat în 15 ianuarie 2002 pentru prima oară Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer în România, şi apoi, până în prezent, în fiecare an, pe 15 februarie.
            La eveniment vor participa reprezentanţi ai Parlamentului României, mediului guvernamental, ai organizaţiilor nonguvernamentale, medici şi specialişti în problematica cancerului la copii, asociaţii de părinţi ai căror copii sunt bolnavi de cancer, voluntari, mass media.
           
            Bucureşti, 12 februarie 2013Go to top