Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale continuă seria vizitelor de lucru la companiile strategice din domeniul energiei cu o vizită la parcul eolian Cogealac-Fântânele al grupului CEZ

O delegație a Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, compusă din senatorul UDMR Antal Lóránt, președinele comisiei și senatorii PSD Ștefan-Radu Oprea și Daniel Zamfir, membri ai comisiei, a vizitat în data de 10 noiembrie 2022 parcul eolian al grupului CEZ de pe raza comunelor Cogealac-Fântânele-Grădina din județul Constanța.
”Este important să înțelegem cu exactitate și rolul energiei regenerabile. În contextul actualei crize energetice, avem nevoie de fiecare kWh produs. Acest parc eolian este în continuare cel mai mare parc on-shore din Uniunea Europeană și este important pentru Sistemul Energetic Național. Cred cu tărie în importanța dialogului și colaborării cu industria”, a declarat președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, senatorul Antal Lóránt.
Delegația a fost întâmpinată de Adrian Borotea, director al Direcției Strategie de Grup și Agendă UE CEZ România, Liviu Gavrilă, Renewables Business Director, CEZ România și Gabriel Negrescu, Operations and Maintenance Manager, Tomis Team S.R.L.
Discuțiile s-au axat în principal pe funcționarea parcului eolian al grupului CEZ, aportul de energie al acestuia în Sistemul Energetic Național, precum și modul specific de funcționare a unui producător de energie regenerabilă în arhitectura actuală a pieței integrate de energie electrică din punct de vedere atât al livrărilor fizice, cât și al specificului financiar al întregii operațiuni.
La sfârșitul evenimentului, delegația a vizitat vârful unei turbine eoliene, senatorii lăsând deoparte costumele și pantofii pentru geci de lucru, bocanci, hamuri și căști de protecție, pentru a vedea îndeaproape turbinele și modul acestora de funcționare.
 
 



Go to top