Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

„Orice copil are dreptul la copilărie, la fericire!”: întâlnire de lucru organizată de către Comisia pentru învățământ din Senatul României, în parteneriat cu UNICEF

Comisia pentru învățământ din Senatul României, alături de Reprezentanța UNICEF în România, a organizat la 30 ianuarie a.c.,  întâlnirea de lucru pentru proiectul „România pentru fiecare copil”.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții UNICEF, prin interacțiunile cu participanții: membri ai Parlamentului României, profesori, inspectori și consilieri școlari, copii și reprezentanți ai părinților, au prezentat progresele din cadrul proiectului și intențiile pentru perioada următoare, perioadă în care își vor concentra eforturile, mai ales, în două arii de interes:
- educația incluzivă – prin susținerea și formarea profesorilor care au elevi cu cerințe educaționale speciale
-  sănătatea mintală a elevilor – prin susținerea de programe de prevenție dedicate elevilor din școlile bucureștene.
 „Orice copil din lumea aceasta are dreptul la copilărie, la fericire, dreptul de a simți că aparține unui loc, că este important pentru societate și, de aceea, le mulțumesc și-i felicit pe partenerii UNICEF pentru inițiativa "România pentru fiecare copil",  inițiativă care mai pune o cărămidă în construirea lumii, a viitorului pe care-l merită fiecare copil.”, a subliniat senatoarea Monica Cristina Anisie în deschiderea dezbaterilor.
În partea a doua a intervențiilor, participanții au formulat recomandări pentru ca proiectele viitoare, dedicate îmbunătățirii ratei de participare școlară și reducerii inechităților care afectează copiii,  să producă rezultatele planificate și impactul dorit, în raport cu investiția planificată.
Proiectul „România pentru fiecare copil” a avut trei arii majore de intervenții: promovarea Inițiativei „Localități prietene ale copiilor” și crearea cadrului optim pentru participarea copiilor la procesul decizional la nivel local, crearea și operaționalizarea a cinci centre comunitare integrate (CCI) și promovarea educației incluzive de calitate. Proiectul se desfășoară în cinci localități din județele Bacău și Brașov și beneficiază de un grant în valoare de 4,2 milioane de euro,  oferit de Norvegia în cadrul Programului Dezvoltare Locală,  administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială,  în calitate de operator de program.
Mai multe informații despre proiectul care a susținut tematica dezbaterilor găsiți aici:

https://www.unicef.org/romania/ro/romania-pentru-fiecare-copil
 



Go to top