Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Radu Mihail: Pentru diaspora, Cozile din ziua votării nu trebuie să se mai repete. 10 august nu trebuie să se mai repete, Bădălău nu trebuie să se mai repete

Sute de mii de oameni au suferit ore și ore și ore la cozile de la secțiile de votare din diaspora. Zeci de mii de oameni nu au putut să își exercite dreptul de vot. 

A doua zi, românii din diaspora au început să strângă semnături pentru deschiderea de secții de votare, să discute cu ambasadele și consulatele. Mobilizare generală a românilor din străinătate care dovedesc încă o dată cât de puternic simt legătura cu România și cât de mult le pasă de țară. Peste tot românii se interesează de votul prin corespondență și  de votul electronic. 

« Pentru diaspora, Cozile din ziua votării nu trebuie să se mai repete. 10 august nu trebuie să se mai repete, Bădălău nu trebuie să se mai repete. », a declarat senatorul Radu Mihail astăzi, 29 mai în plenul Senatului. 

În calitate de senator ales pentru românii din afara granițelor țării, Radu Mihail este în permanent dialog cu românii din diaspora și se deplasează frecvent în orașele cu comunități mari de români. Atât votul electronic, cât și extinderea votului prin corespondență sunt două dintre măsurile legislative pe care românii de pretutindeni le cer cu insistență de la statul român. Statul român însă tratează cu nepăsare și ignoranță cererile lor de când coaliția PSD-ALDE a ajuns la guvernare. 



USR este singurul partid din România care luptă în Parlament pentru dreptul de vot al românilor din diaspora. Grupul parlamentar a depus două inițiative legislative în acest sens. Tot la nivel parlamentar, USR este portavocea dezbaterilor legislative despre extinderea votului anticipat și introducerea unor modalități inovatoare de vot folosind tehnologia modernă. Facilităm dialogul cu ambasadorii și consulii pentru românii din comunitățile mari din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Olanda. 
Dreptul românilor de a vota, indiferent unde se află ei, este un drept fundamental și constituțional. Guvernul Dăncilă a greșit impardonabil pe 26 mai refuzând oamenilor care au stat la coadă 6-9 ore dreptul de a vota. Pentru sfidarea pe care le-a arătat-o românilor din Diaspora, guvernul Dăncilă trebuie să demisioneze neîntârziat. 



Go to top