Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale a Germaniei la București

Președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean, l-a primit luni, 21 februarie 2022, pe E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale a Germaniei la București, aflat în vizită de prezentare.
Președintele Comisiei pentru politică externă l-a felicitat pe ambasadorul german pentru preluarea mandatului la București și i-a urat succes în misiunea importantă de reprezentare diplomatică a Germaniei în România.
Cei doi oficiali au abordat o serie de teme importante în plan bilateral, din perspectiva relațiilor de parteneriat politice, economice solide, existente între țările noastre.
Au fost abordate și teme de interes deosebit pentru comunitățile de români din Germania și respectiv, pentru minoritatea națională germană din România, considerate punți de legatură semnificative între țările noastre.
Totodată, Președintele Comisiei pentru politică externă și ambasadorul Republicii Federale a Germaniei la București au făcut o evaluare din perspectivă europeană și euroatlantică a evoluțiilor externe de securitate extrem de preocupante din bazinul lărgit al Mării Negre.
 



Go to top