Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorii USR PLUS, vot pentru desființarea Institutului Român pentru Revoluția din Decembrie 1989, fabrica de sinecuri condusă de Ion Iliescu

Senatorii USR PLUS au votat în favoarea desființării Institutului Român pentru Revoluția din Decembrie 1989, o fabrică de sinecuri și de pseudo-cercetare științifică. Încă de la înființarea sa, în 7 decembrie 2004, după încheierea celui de al III-lea mandat al lui Ion Iliescu, institutul a reprezentat, în fapt, o platformă politică, finanțată de la bugetul de stat, deși se preconiza ca el să se finanțeze ”din surse proprii”.
PENTRU desființarea IRRD au votat 80 de senatori si 54 au votat IMPOTRIVĂ.
Nu de puține ori, IRRD a propagat în spaţiul public interpretări controversate, care veneau contra cercetărilor derulate in „Dosarul Revoluţiei”.

Cristian Berea, senator USR PLUS: ”Institutul Român pentru Revoluția din Decembrie 1989 a fost parte din mecanismul  care a făcut posibilă abolirea în etape succesive a adevărului despre ce s-a întâmplat atunci, confundând – convenabil – adevărul istoric cu adevărul convenabil lui Ion Iliescu, Voican Voiculescu, Petre Roman, Măgureanu și Securității. Institutul Român pentru Revoluția Română nu a produs NIMIC, DAR NIMIC de valoare sau relevant pentru cercetarea din România, și cu atât mai puțin despre evenimentele din Decembrie 1989. Există o singură cercetare care a studiat în detaliu ce s-a întâmplat atunci. Cercetarea s-a materializat în peste 3000 de volume de documente și un rechizitoriu de 250 de pagini. Adevărul despre ce s-a întâmplat în Decembrie 1989 trebuie aflat de la Justiție, nu de la Ion Iliescu.!”

Iată, în continuare, discursul integral al Senatorului USR PLUS Cristian Berea în timpul dezbaterilor din Plenul Senatului:

”Doamna presedinte, Stimati colegi
Punem capat astazi uneia dintre cele mai mari marsavii la care a fost supusa Romania in ultimii 30 de ani. Acest institut, la fel ca si Institutul Levantului, a fost creat doar pentru ca anumite personaje sa auda in continuare cuvintele "domnule presedinte" si sa aiba pe cineva care sa le deschida usile.
IRRD nu este o simplă sinecură politică, o instituție care toacă banii publici. Asa este și institutul pentru Studiul Levantului, sinecura următorului Președinte al României – Emil Constantinescu, cel învins de sistem.
Dar, în cazul Institutului Român pentru Revoluția din Decembrie 1989 avem de aface cu o fraudă financiară precum și cu o ticăloșie morală. IRRD, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, ambii trimiși în judecată în dosarul Revoluției din decembrie 1989, a fost un institut de mistificare a adevărului despre revoluție. Ion Iliescu a putut fi ales de trei ori președinte, fiindcă nu am aflat cum au murit 1000 de oameni după ce, în locul lui Ceaușescu, ordinele au fost date de Iliescu. 
Institutul Român pentru Revoluția din Decembrie 1989 a fost parte din mecanismul  care a făcut posibilă abolirea în etape succesive a adevărului despre ce s-a intâmplat atunci, confundând – convenabil – adevărul istoric cu adevărul convenabil lui Ion Ilescu, Voican Voiculescu, Petre Roman, Măgureanu și Securității.
Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 a fost o bataie de joc la adresa romanilor, de la infiintare. Ca o dovada clara, in momentul asta, daca intrati pe irrd.ro, o sa gasiti un magazin online care vinde elemente de mobilier.
Societatea civilă precum și cei care au participat la Revoluție cinstitit au cerut in repetate rânduri desființarea acestui pseudo-Institut, întruchipare a cinismului PSD. Noi facem ce am promis: desființăm fabricile de sinecuri pe viață și agenții care toacă banii publici pe nimic!
Institutul Român pentru Revoluția Română nu a produs NIMIC, DAR NIMIC de valoare sau relevant pentru cercetarea din România, și cu atât mai puțin despre evenimentele din Decembrie 1989 !
Există o singură cercetare care a studiat în detaliu ce s-a întâmplat atunci. Cercetarea s-a materializat în peste 3000 de volume de documente și un rechizitoriu de 250 de pagini. Hai sa aflăm adevărul despre ce s-a întâmplat in Decembrie 1989 de la Justiție, nu de la Ion Iliescu.”

 



Go to top