Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea secretarului Senatului României, senatorul Robert Cazanciuc, cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene la București

Senatorul Robert Cazanciuc, secretar al Senatului României, a avut miercuri, 22 septembrie a.c., o întrevedere cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene la București.
Dinamica relațiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe cooperarea și dezvoltarea diplomației parlamentare, precum și consolidarea colaborării româno-italiene în plan politic, economic, social și cultural au fost principalele teme abordate în cadrul întrevederii.
Secretarul Senatului, senatorul Robert Cazanciuc a menționat că "în contextul pandemiei este important ca legislația să fie elaborată pentru a realiza un echilibru între drepturile fundamentale ale cetățeanului".
De asemenea, a subliniat necesitatea intensificării promovării proiectelor economice derulate de comunitățile de afaceri din România și Italia, în contextul în care anul viitor se împlinesc 25 de ani de când relațiile bilaterale dintre România și Republica Italiană se desfășoară sub egida Parteneriatului Strategic semnat pe 17 aprilie 1997 și ridicat la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat pe 9 ianuarie 2008.
În cadrul discuțiilor s-a evocat experiența comună a României și Italiei în domeniul recuperării bunurilor provenite din infracțiuni, a utilizării  lor pentru proiecte sociale. A rezultat că sunt bune practici pe care ambele state le pot folosi pentru a-și îmbunătăți această activitate.
E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiei la București, a reamintit, în cadrul discuțiilor, cooperarea economică excelentă între cele două state și a menționat importanța dezvoltării cooperării la nivel parlamentar, social și academic în contextul în care cetățenii români reprezintă cea mai numeroasă comunitate străină în Italia.
 
 



Go to top