Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Republicii Arabe Egipt

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean l-a primit la data de 19 iulie a.c., pe E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Republicii Arabe Egipt, aflat în vizită de rămas-bun, la finalul mandatului său în România.
            Președintele Comisiei pentru politică externă a adresat felicitări ambasadorului egiptean pentru mandatul de succes, care a culminat cu vizita în România, în iunie 2019, a E.S. Abdel Fattah El-Sisi, Președintele Republicii Arabe Egipt, precum și contribuția pozitivă pe care a avut-o acesta în dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-egiptene și profesionalismul și dedicația manifestate pe parcursul întregului său mandat.
În cadrul întrevederii, demnitarii au pus în evidență relațiile bilaterale excelente dintre cele două state și au exprimat dorința de a le consolida și intensifica, inclusiv prin mecanismele parlamentare, începând cu Comisiile pentru politică externă, Grupurile parlamentare de prietenie și alte structuri ale Parlamentului. În acest context, senatorul Corlățean a primit invitația de a efectua o vizită în Egipt, în calitate de președinte al Comisiei pentru politică externă.
Oficialii au subliniat potențialul important de dezvoltare a relațiilor economice între cele două state. În acest context, senatorul Corlățean a arătat că un rol important în promovarea unei agende ambițioase de relații economice o are Comitetul mixt interguvernamental româno-egiptean pentru cooperare economică. Cei doi oficiali au menționat oportunitatea convocării unei noi reuniuni a acestui Comitet în perioada următoare.
Senatorul Corlățean a urat succes ambasadorului egiptean în următoarea sa misiune diplomatică.
Întâlnirea a avut un caracter de substanță și s-a desfășurat într-o atmosferă amicală, care confirmă soliditatea relațiilor bilaterale dintre cele două state.
 



Go to top