Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea președintei Senatului la evenimentul prilejuit de celebrarea a 65 de ani de prezență UNESCO în România

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a participat, astăzi, 13 aprilie 2021, la masa rotundă ”Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări și soluții”, organizată de Comisia permanentă pentru relația cu UNESCO, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de prezență românească în UNESCO.
În cadrul evenimentului, președinta Senatului a afirmat:
“2021 este un an cu o agendă încărcată și importantă pentru patrimoniul nostru național. La cea de a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial, se va discuta despre includerea în Lista patrimoniului UNESCO a două dosare: Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu și Peisajul minier de la Roşia Montană. Tot în acest an, s-a depus la UNESCO dosarul „Cămașa cu altiță – Ia”.
Am încredere că vom trata cu toții, cu maturitate, înțelepciune și responsabilitate, aceste demersuri românești. Sunt proiectele noastre comune, pentru care ar trebui să nu existe nici orgolii, nici dispute inutile. Prin acțiuni de diplomație parlamentară putem să promovăm imaginea României pe plan internațional.
Cultura și patrimoniul național nu au culoare politică.”



Go to top